Δήμος Βιάννου: Το 2ο φεστιβάλ «Η Βεντέμα» άνοιξε τις πύλες του

Με στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων άνοιξε τις πύλες του στις 16 Αυγούστου, το 2ο Φεστιβάλ «Η Βεντέμα», που πραγματοποιείται από τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Καστρίου «Η Φλέγα», με τη  συνδιοργάνωση του Δήμου Βιάννου και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του, οι επισκέπτες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των εκθετών, αλλά και να μετάσχουν στη Γιορτή Ξυνόχοντρου και την Κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Νεκτάριου Σαμόλη, στον Χόνδρο.

Είχε προηγηθεί η  έναρξη  του  2ου Φεστιβάλ  τοπικών προϊόντων Δήμου Βιάννου, στην οποία παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου κ. Μανώλης Κονδυλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χαράλαμπος Κονδυλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Αγαπουλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας  Χόνδρου κ. Χαράλαμπος Θεοδοσάκης και ο Διοικητής ΑΤ Βιάννου Αστυνόμος κ. Νικήτας Μελεσανάκης.

Τον Αγιασμό τέλεσε μαζί με  ιερείς της περιοχής, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, ο  Αρχιερατικός Επίτροπος Πατήρ Γεώργιος Χριστοδουλάκης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του  Μητροπολίτη κ.κ Ανδρέα. 

Ο κ. Μπαριτάκης, στη διάρκεια του χαιρετισμού του είπε μεταξύ άλλων πως το φεστιβάλ που πραγματοποιεί ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστρίου «Η Φλέγα», αποτελεί μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία που ενισχύει την τοπική Οικονομία, την Παράδοση, την Οικοτεχνία, συμβάλλοντας στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του Πρωτογενούς Τομέα. 

«Η Δημοτική Αρχή, είναι αρωγός σε δράσεις σαν και αυτή. Δράσεις που περιβάλλονται με σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις! Για αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο και στα μέλη του Συλλόγου, που και φέτος προχωρούν στην διοργάνωση αυτής της τόσο σημαντικής πρωτοβουλίας, με την ευχή αυτή να ενδυναμώνεται κάθε χρονιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βιάννου.

Χαιρετισμό επίσης  απηύθυνε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Καστρίου, ο  π. Εμμανουήλ Λιαπάκης, που  ευχαρίστησε  όλους  όσους  συνέβαλαν  για  την  επιτυχία  του 2ου Φεστιβάλ παραδοσιακών προϊόντων στο Καστρί, αλλά  και  όλους  τους εκθέτες για  την  συμμετοχή τους.

Σημειώνεται ότι το 2ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δήμου Βιάννου συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το παρακάτω:

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/8 Λιμάνι Καστρίου 

-Ώρα έναρξης: 18:00, Άνοιγμα έκθεσης 

-22:00, Λαϊκή βραδιά με το συγκρότημα «Τα παιδιά από την Πάτρα»  

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/8  Λιμάνι Καστρίου 

-Ώρα έναρξης: 18:00 Άνοιγμα έκθεσης

-Λήξη έκθεσης με DJ Party

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί